середу, 12 грудня 2018 р.

Брудна політика на Білому озері або що втратить громада Оболоні без ЖК «Акваріум»


Здавалося б - де будівництво, а де - політика? Не будемо поспішати з оптимістичністю відповіді на кшалт «та між ними ж прірва»…
Київ уже не один рік приємно «дивує» будівельними скандалами й конфліктами не лише столичних жителів. Деталі й подробиці розбірок у різних форматах – «поліція проти жителів масиву», «містяни проти тітушок», «активісти проти забудовника» - смакує вся Україна і не тільки.
Не вірите? – запитайте іноземних інвесторів, що вони знають про «корупційні особливості» будівельного бізнесу в столиці?
Та без відповідного політичного супроводу вітчизняні компанії не завжди з ентузіазмом беруться за будівельні проекти. Адже кожен проект розглядається окремими політичними силами як можливість «поправити» свої фінансові справи. Тому, насправді, вони лобіюють не інтереси громади, а захищають свої майбутні дивіденди отримані від «правильних» політичних рішень
На обійшла лиха доля й наш житловий проект ЖК «Акваріум» біля озера Біле на Оболоні. Молода амбітна компанія ТОВ «Едельбург Девелопмент» запланувала будівництво трьох будинків з автономними газовими котельнями. При цьому враховані не лише архітектурні мотиви історичного Києва, а й потреби оболонської громади.
Екологічною родзинкою проекту є відновлення екосистеми озера Біле з благоустроєм берегової зони, відновленням бювету, облаштуванням пішохідних та бігових доріжок.
Ми передбачили комфорт практично для всіх груп інтересів. Спортсменам - спортивна площадка із сучасними тренажерами під відкритим небом, жителям похилого віку - затишні альтанки, людям з особливими потребами - пандуси й широкі проїзди, сім’ям - площадки для сімейного відпочинку, молоді - зручні лавки для посиденьок та поцілунків.
Довершують інфраструктурний ансамбль підземний паркінг та дитячий садок.
Скажіть, будь ласка, кому вищеперераховані зручності заважатимуть?
Тому під час прийняття політичних рішень Київміськрадою депутатам-політикам варто поставити собі питання на екологічність: «Що втрачають жителі Оболоні, якщо ми забороняємо будівництво ЖК «Акваріум»?
Депутати, які прийматимуть рішення можливо ніколи навіть і не зайдуть на територію озера Білого та ЖК «Акваріум». Але їм важливо й надалі зберігати «статус кво» керованого хаосу.
А що важливо тобі, оболонська громадо?

1 коментар:

  1. Хороші статті, Ви чули про пана Бенджаміна, електронна пошта: 247officedept@gmail.com - Контакт WhatsApp: + 1-9893943740 - хто працює з фінансовою службою, вони видають мені позику в розмірі 95 000,00 доларів для запуску мого бізнесу, і я плачу їм щороку ось уже два роки, а у мене ще 2 роки, хоча мені подобається працювати з ними, оскільки вони є справжніми позикодавцями, які можуть дати вам будь-яку позику.

    ВідповістиВидалити

Брудна політика на Білому озері або що втратить громада Оболоні без ЖК «Акваріум»

Здавалося б - де будівництво, а де - політика? Не будемо поспішати з оптимістичністю відповіді на кшалт «та між ними ж прірва»… Київ у...